top of page

Poršer u Alfa Romeu u Ostinu

Teo Poršer voziće za Alfa Romeo na prvom treningu u Ostinu umesto Botasa. Mladi Francuz je postao i rezervni vozač tima za 2023.

Photo: Formula 1

Teo Poršer, mladi francuski vozač biće za volanom Alfa Romea na prvom treningu za Veliku nagradu USA u Ostinu. On će u bolidu C42 zameniti Valterija Botasa. Poršer je član Zauberove vozačke akademije od 2019. godine, a pored nastupa na treningu, dobio je i ulogu rezervnog vozača Alfa Romea za sezonu 2023. Poršer nastupa u Formuli 2 i trenutno je drugi u generalnom plasmanu.


"Veoma sam uzbuđen zbog debija na trkačkom vikendu Formule 1. Bio sam već u F1 bolidu, ali biti deo zvaničnog programa je sasvim sigurno nešto posebno. Ovo je ostvarenje mog sna, i veoma sam zahvalan Alfa Romeu na poverenju koje ima u mene. Unapred se radujem boravku na stazi, i nadam se da ću pomoći timu da se pripremi za trku", rekao je Poršer nakon objave o učešću na trkačkom vikendu.


Frederik Vaser, šef Alfa Romea, pohvalno je govorio o Poršeru. "Sarađujemo sa Teom već godinama, od kako je postao član naše Akadamije, i veoma smo zadovoljni njegovim konstantnim napretkom, kako u vozačkom tako i u ljudskom smislu. On je rezultatima zaslužio priliku da se nađe u F1 bolidu, i potpuno sam siguran da će podaci koje prikupi na treningu biti dragoceni za pripremu tima za trku", rekao je Vaser.

14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page