top of page

Rasel: Bićemo bolji sledeće sezone

Džordž Rasel smatra da će "muke" Mercedesa iz ove sezone doneti prednost nemačkom timu u idućoj godini.

Photo: Formula 1

Mercedes se ove godine muči – iako su gotovo redovno na pobedničkom postolju, po brzini i tempu značajno zaostaju za Ferarijem i Red Bulom. U medijima se pisalo da je radikalan koncept bočnih usisnika vazduha jedan od glavnih uzročnika Mercedesovih problema, ali Džordž Rasel smatra da će svi problemi i teškoće kroz koje tim prolazi doprineti da sledeće sezone budu značajno konkurentniji.

"Ključna je analiza podataka - analiziramo trke na kojima smo bili kompetitivni, ali i one na kojima smo bili spori, i pokušavamo da shvatimo razloge tome. Mislim da smo uspeli da saznamo zašto su nam neke staze bolje odgovarale od drugih. To smo shvatili tek nakon tih trka i mislim da nam je trostruki vikend nakon letnje pauze bio veoma bitan u tom pogledu. Tada smo shvatili razlike u performansama na stazama koje traže više ili manje prijanjanja", rekao je Rasel.


Dodao je da bi podaci iz ove sezone trebalo pozitivno da utiču na sledeću, i da im daju prednost nad konkurencijom. "Neću pričati o detaljima jer smo marljivo radili na tome. Nadam se da će nam to dati prednost za iduću sezonu. Od mene sigurno nećete čuti nešto što bi pomoglo našim konkurentima. Govorio sam već par puta ove sezone da smo počeli da razumemo bolid i da smo na pravom putu, ali bi se onda pojavili novi, neočekivani problemi. Toliko je različitih problema iza nas i sad mislimo da smo pronašli pravi smer za napredak", zaključio je Rasel.

37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page