top of page

Rasel: Bilo je tenzija u timu

Džordž Rasel kaže da je u Mercedesu bilo "napeto" ove godine, dok se tim borio da prevaziđe loš početak sezone.

Photo: Formula 1

Mercedes je prošle godine izgubio vozačku titulu, kada je Ferstapen u poslednjoj trci sezone uspeo da nadmaši Hamiltona. Ove godine je nemački tim ostao i bez titule u konkurenciji konstruktora. Sezona je počela loše za Mercedes, ali je vremenom tim ipak uspeo da unapredi performanse. Džordž Rasel kaže da je zbog takve situacije u timu bilo dosta tenzija, pre svega u komunikaciji unutar tima.


"Situacija u timu bi sigurno bila drugačija da smo imali dobar bolid koji je mogao da se bori za pobede, onako kako je Mercedes navikao u prethodnim godinama. Morali smo mnogo da radimo, bilo je puno neprospavanih noći, i dosta tenzija unutar tima jer svima nam je stalo da što pre budemo bolji. Ipak, pre toga smo pre toga morali da utvrdimo gde smo zaista i gde grešimo. Bili su to teški i napeti trenuci za ceo tim, ali uspeli smo da ih prevaziđemo i da postanemo snažniji", rekao je Rasel.


Dodao je da su sve nedaće kroz koje su prošli ove godine učinile tim jačim. "Imamo sjajno vođstvo tima, i svi smo posvećeni istom cilju – da napredujemo, da se vratimo na pobednički kolosek. Verujem da su teškoće kroz koje smo prošli ujedinile tim, i da će nam dugoročno posmatrano, to biti samo plus", zaključio je Rasel.

72 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page