top of page

Rasel i Ferstapen: De Vrisu je mesto u F1

Nik De Vris imao je veoma zapažen debitantski nastup – Rasel i Ferstapen smatraju da za njega treba da ima mesta u Formuli 1.

Photo: Formula 1

Mladi Holanđanin je u Viliamsu zamenio Albona u Monci, i prvo je u kvalifikacijama bio bolji od timskog kolege Latifija, a na trci je kroz cilj prošao deveti, i osvojio dva poena na svom prvom nastupu. Za to je nagrađen i zvanjem "Vozača dana". Posle trke Rasel i Ferstapen imali su samo reči hvale za De Vrisa


"Poznajem ga iz karting dana, i već tada je bio među najboljima. Nema spora da zaslužuje mesto u Formuli 1. Naš sport je takav, samo nas je 20 na gridu, i šansu ne dobija svako. On je svoju veoma dobro iskoristio, i pokazao šta ume i zna", rekao je Rasel.


Ferstapen je bio oduševljen što je njegov zemljak posle trke bio predmet pohvala sa mnogih strana. "Pričali smo pre trke, dobro ga poznajem, prijatelji smo. Video sam ga kako se bori i moram da kažem da je napravio odličan posao. Bio je potpuno pribran, nije grešio, i veoma sam srećan što je osvojio poene. Morate znati da to što je uradio nije ni malo lako – prvi put uskočiš u bolid i odmah osvojiš bodove. Sve pohvale za Nika", zaključio je Ferstapen.

21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page