top of page

Rasel: Imali smo bolid za pobedu

Džordž Rasel smatra da je Mercedes u Singapuru mogao do prve pobede u sezoni i žali zbog propuštene prilike.

Photo: Formula 1

Mercedes do sada u sezoni još nije pobedio – Rasel smatra da je Singapur bio idealna prilika za to, i žali na propuštenoj šansi. Kaže da je timu bio potreban "čistiji vikend" i da je u tom slučaju lako moglo da se desi da jedna od "srebrnih strela" prva prođe kroz cilj. Tokom trke on je prvi prešao na gume za suvo, ali se rizik nije do kraja isplatio.


"Bio sam na "ničijoj zemlji", da budem iskren. Potencijalno, vredelo je preći na gume za suvo jer sam posle restarta nakon SC bio brži od svih – samo u jednom krugu prestigao sam trojicu. Posle toga sam imao kontakt sa Šumaherom, i to je bio kraj nadama o zapaženijem rezultatu. Da nije bilo toga mogao sam do bodova, jer sam bio ubedljivo najbrži. Šteta, velika šteta, jer imali smo bolid sposoban da pobedi", rekao je Rasel.


Britanac je dodao da ga raduje napredak tima. "Mnogo smo napredovali, i veoma sam ponosan na to. Želimo da pobeđujemo, to je osnovni cilj, iako su poeni uvek dobrodošli. Ovo je prvi put posle Silverstona da smo svi podbacili, uključujući i mene. Ipak, nemamo nameru da se predamo, dok ima šanse za pobedu borićemo se za nju", zaključio je Rasel.

24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page