top of page

Rasel: Kriv sam za incident

Džordž Rasel kaže da je kriv za incident sa Saincom, i zbog toga je Ferarijevom vozaču uputio izvinjenje.

Photo: Formula 1

Rasel je u Americi startovao četvrti, a dobar start "uprskao" je već u prvoj krivini, kada je suviše smelim manevrom pokušao da prestigne Sainca. Došlo je do kontakta, Sainc se izvrteo na stazi. Rasel je nekim čudom uspeo da nastavi trku bez oštećenja bolida i čak je zadržao četvrto mesto. Zbog incidenta je kažnjen sa pet sekundi, a posle trke je prhvatio krivicu i uputio izvinjenje Saincu.


"Izvinjavam se Karlosu. Niko ne želi da bude učesnik incidenta u prvoj krivini prvog kruga, naročito ako tako upropastite nečiju trku. Kada sam napao u prvoj krivini, bio sam fokusiran na bolide oko mene. Očekivao sam da će Karlos probati da prođe Maksa sa spoljne strane. Kasno sam kočio, a Karlos je išao sa unutrašnje strane Maksu - bilo je kasno da nešto učinim, nisam mogao da izbegnem incident. Moja je greška što nisam računao da bi Sainc mogao da ide kako je išao. Stvarno mi je žao", rekao je Rasel.


Dodao je da je posle incidenta bio potpuno van ritma, i da nije bilo jednostavno ostati u trci. "Bilo je sigurno i oštećenja na bolidu koja su razlog što sam bio van ritma. Kada sam shvatio da nije ništa ozbiljno, samo sam želeo da završim trku. Sve u svemu, što se mene tiče, bio je ovo vikend za zaborav", zaključio je Britanac.

53 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page