top of page

Rasel: Mogli smo do pobede

Džordž Rasel smatra da je Mercedes mogao do pobede da nije bilo virtuelnog vozila bezbednosti u kasnoj fazi trke.

Photo: Formula 1

Rasel je startovao sa šestog mesta, i do kraja prvog stinta uspeo je da stigne do druge pozicije. Činilo se da je Mercedes na strategiji sa jednim zaustavljanjem kada su i Hamilton i Rasel u prvom odlasku u boks stavili tvrde gume. Imali su tempo bolji od svih, ali je Cunoda izazvao virtuelno vozilo bezbednosti, pa su obojica otišli u boks po gume srednje tvrdoće. Ubrzo nakon toga imali smo vozilo bezbednosti, koje je sve promenilo.


"Mogli smo do pobede da nije bilo VSC. Gubili smo dosta vremena na početku, ali smo uspeli da nadoknadimo izgubljeno. Dešavanja na stazi nam nisu išla u korist, i mislim da smo mogli da se borimo za pobedu. Imali smo odličan tempo na tvrdim gumama, i šteta je što Luis nije mogao da se bori pobedu. Nismo imali sreće, ali to je tako ponekad", rekao je Rasel.


On je pojasnio odluku da za vreme vozila bezbednosti ide u boks po meke gume. "Maks je otišao u boks, a Luis je ostao na stazi jer je bio vodeći. Smatrao sam da je pravi potez otići po meke gume, i to sam rekao timu. Ispostavilo se da je to bila dobra odluka, i mislim da bi tim i bez mog urgiranja na kraju isto odlučio. Ovoga puta nam se isplatilo i ja sam veoma zadovoljan zbog toga", zaključio je Rasel.

24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page