top of page

Rasel: Najbolja sezona u karijeri

Džordž Rasel kaže da je sezona za nama, u kojoj je prvi put pobedio, najbolja u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Photo: Formula 1

Mercedes u sezoni 2022. nije ličio na Mercedes kakvog svi znamo od ranije – od početka su se mučili sa bolidom, koji je mnogo poskakivao i kome je falilo brzine i tempa. Ipak su vozači Mercedesa i pored toga često stajali na pobedničkom postolju. Džordž Rasel je sedam puta bio na podijumu pre nego što je u Brazilu došao do prve pobede u karijeri, i jedine za Mercedes u sezoni 2022. Po njegovom mišljenju, sezona 2022. je najbolja u njegovoj karijeri.


"Bila je to najbolja sezona moje karijere. Dosta puta smo bili na podijumu, imali smo mnogo dobrih trka. Moramo da se fokusiramo na ono što je pozitivno. Nije bilo lako, perfomanse nisu bile kakve smo želeli, ali to nije bio razlog da sedimo, žalimo se i ne preduzimamo ništa po tom pitanju. Kao tim smo uradili odličan, sjajan posao, bolid je pouzdan. Sve je uglavnom sasvim dobro, samo nam nedostaje malo brzine", rekao je Rasel.


Džordž Rasel je prvu sezonu u Mercedesu završio na četvrtom mestu u generalnom plasmanu, sa 35 poena više od Hamiltona. On je tako postao tek treći vozač koji je kao timski kolega uspeo da osvoji više poena u sezoni od sedmostrukog šampiona. Pre Rasela to je pošlo za rukom Džensonu Batonu i Niku Rozbergu.

24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page