top of page

Rasel: Pogrešili smo strategiju

Džordž Rasel misli da bi bio plasiran bolje od osmog mesta da je izbor strategije na trci u Japanu bio bolji.

Photo: Formula 1

Rasel je u Japanu startovao sa osmog mesta, i nadoknadio je poziciju pre prekida trke. Poput većine vozača, nakon restarta je otišao u boks po gume za promenljive uslove. U boksu je izgubio puno vremena jer je Mercedes istovremeno pozvao i Hamiltona, pa je Rasel morao da čeka dok Luis ne završi pit stop. Na stazu se vratio na 14. mesto, da bi do kraja trke uspeo da se domogne osme pozicije.


"Moramo da vidimo šta se dešavalo i zašto smo tako postupili. Bio sam odmah iza Luisa, i odluka da nas istovremeno pozovu nije bila dobra. Izgubio sam vreme. Da nije bilo toga, mogao sam do petog mesta. Bilo je zabavno preticati, ali mislim da smo pogrešili kod izbora strategije", rekao je Rasel.


Dodao je da problem u Japanu nije toliko bilo prijanjanje koliko vidljivost na stazi. "Grip je bio solidan, ali nisam gotovo ništa video. Bolidi ispred izbacuju mnogo vode, bilo je teško išta videti, tako da nisam pojma imao gde su na stazi bare a gde voda teče. Da li su uzrok tome novi bolidi i gume ne znam, znam samo da se skoro ništa nije videlo", zaključio je Britanac.

21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page