top of page

Rasel: Sve je rešeno na startu trke

Džordž Rasel razočaran je četvrtim mestom u Meksiku i kaže da je trka odlučena na startu. Ipak hvali napredak tima.

Photo: Formula 1

Džordž Rasel izgubio je drugo mesto osvojeno na kvalifikacijama odmah na startu trke u Meksiku, kada su ga obišli Hamilton i Perez. Bolje od četvrtog mesta nije mogao, jer Mercedesove nade da će Red Bulovi ići u boks dva puta nisu ispunjene. Bez obzira na blago razočaranje takvim ishodom, Britanac je posle trke bio pun hvale za napredak koji je tim ostvario.


"Malo sam razočaran što mi je izmaklo mesto na podijumu. Start nije bio tako loš, ali Luis je bio sa unutrašnje strane i možda sam bio suviše oprezan, ne želeći da izazovem incident. To me je koštalo dve pozicije, jer mogao sam do drugog mesta. Sve je rešeno već na startu trke. Svejedno, zadovoljan sam napretkom koji smo ostvarili, pogotovo kada se poredimo sa Ferarijem. Performanse su impresivne, i srećan sam što nadogradnje koje smo doneli funkcionišu", rekao je Rasel.

Dodao je da bez obzira na približavanje Ferariju još ima mnogo posla da bi se dostigao Red Bul. "Oni su još uvek liga za sebe, ali ne znači da su nedostižni. Da smo imali istu strategiju sa gumama kao oni, možda bi trka drugačije završila. Ispostavilo se da je start na mekim pa prelazak na srednje tvrde gume ključ, oni su to uradili, mi nismo", zaključio je Britanac.

41 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page