top of page

Rasel: Važno je da ostvarimo pobedu

Džordž Rasel smatra da je mnogo važnije da Mercedes ove godine ostvari barem jednu pobedu nego da bude drugi u šampionatu konstruktora.

Photo: Formula 1

Mercedes je bez pobede ove sezone – iako se sa Ferarijem bore za drugo mesto u šampionatu konstruktora, pa i pored toga što su gotovo redovno na pobedničkom podijumu, ove godine ni jednom nisu bili ni blizu pobede. Džordž Rasel smatra da je mnogo važnije da tim do kraja sezone zabeleži barem jednu pobedu nego da budu drugi u konstruktorskom šampionatu.


"Bilo bi važno da ostvarimo barem jednu pobedu ove sezone. Drugo mesto u šampionatu konstruktora jeste bitno, ali bi mnogo bolje bilo da barem jednom pobedimo. Ne verujem da će se to desiti u Singapuru jer nam staza ne odgovara, ali ako treba da istaknem stazu na kojoj bi to mogli da se desi, rekao bih Ostin. Sve su to samo želje, videćemo šta će biti", rekao je Rasel.


Istakao je zadovoljstvo napretkom koji je tim ostvario tokom sezone. "Napravili smo sjajan posao tokom sezone. Mnogo bolje razumemo bolid, i ne zaostajemo toliko za Red Bulom i Ferarijem. Ostalo je još šest trka do kraja sezone, i nadam se da ćemo nastaviti da popravljamo performanse", zaključio je Britanac.


Da podsetimo, Mercedes je od 2012. godine u svakoj sezoni zabeležio barem jednu pobedu, a od uvođenja turbo-hibridne ere 2014. godine, prosečno je beleži skoro 14 pobeda u sezoni.

16 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page