top of page

Red Bul: Grešili smo u Brazilu

Iz Red Bula saopštavaju da je Ferstapena u Brazilu tim doveo u težak položaj, i da je to bila velika greška.

Photo: Bryn Lennon / Getty Images / Red Bull Content Pool

Bez obzira na to što je najpre Kristian Horner, šef Red Bula, rekao da su nesuglasice unutar tima razrešene, što su kasnije potvrdili i Ferstapen i Perez, kontroverze oko odbijanja Maksa da na trci u Brazilu propusti Pereza se i dalje ne smiruju. Da bi tome stali na kraj, sada se zvanično oglasio i tim Red Bul, koji kaže da su pravili greške u Brazilu.


"Kao tim, napravili smo greške u Brazilu. Nismo predvideli situaciju koja se odigrala u poslednjem krugu, a nismo ni dogovorili strategiju za takav scenario pre trke. Prekasno smo obavestili Maksa da prepusti poziciju, a nismo preneli sve potrebne informacije. Maks je uvek bio pošten timski kolega, a mi smo ga tim potezom stavili u nezgodnu situaciju, sa malo vremena za reakciju, što nismo nameravali. Posle trke Maks je o svemu govorio otvoreno, što je omogućilo vozačima da reše probleme ili nedoumice. Tim je prihvatio Maksovo obrazloženje, a razgovori koji su vođeni po tom pitanju će ostati unutar tima. Slučaj više nećemo komentarisati", saopšteno je iz Red Bula.


U saopštenju se takođe dodaje da su veoma razočaran potpuno neprihvatljivim komentarima koji su se povodom "incidenta" pojavili na društvenim mrežama, većinom usmereni prema Ferstapenu ali i prema timu Red Bul.

67 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page