top of page

Red Bul i Alfa Tauri sa Honda logom

Od trke u Japanu pa do kraja sezone na bolidima Red Bula i Alfa Taurija biće ponovo vidljiv logo kompanije Honda.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Čuvena Honda povukla se prošle sezone iz šampionata Formule 1, ali je ostala prisutna kao snabdevač motorima timova Red Bul i Alfa Tauri. Kao znak da je Honda i dalje tu, na zadnjem delu bolida nalazi se mali HRC (Honda Racing Corporation) logo. Veoma je izvesno da će Ferstapen osvojiti titulu šampiona na trci u Japanu, pa su Honda i Red Bul rešili da jasno stave do znanja čiji je motor u bolidu. Zbog toga će od trke na stazi Suzuka pa do kraja sezone na zadnjem delu Red Bula i Alfa Taurija jasno biti vidljiv logo Honda.


"Honda je tokom našeg partnerstva mnogo investirala u hibridnu tehnologiju. Njihovi agregati pokreću naše bolide, i na tome smo im zahvalni. Zajednički cilj nam je da u narednim godinama nastavimo sa razvojem dominantnog agregata i da ostvarimo što više uspeha. Kako bi to obeležili, od trke u Japanu pa nadalje na bolidima naša dva tima biće Hondin logo", rekao je Kristian Horner.


Oglasio se i Koji Vatanabe, prvi čovek HRC-a: "Kroz tehničku podršku koju pruža HRC, Honda će nastaviti da podržava izazove kroz koje ovi bolidi prolaze kako bi postali najbrži na svetu. Izuzetno smo zadovoljni što će biti predstavljeni upravo na Velikoj nagradi Japana, gde je Honda glavni sponzor."

40 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page