top of page

Rikardo: Dugo sam ovo čekao

Daniel Rikardo oduševljen je rezultatom Meklarena u Singapuru – četvrtim i petim mestom preskočili su Alpinu u šampionatu konstuktora.

Photo: Zak Mauger / McLaren Media Centre

Peto mesto u Singapuru najbolji je rezultat u sezoni za Daniela Rikarda. Australijanac posle trke nije krio oduševljenje, a dobrom raspoloženju u Meklarenu doprinelo je i Norisovo četvrto mesto. Pošto su obe Alpine odustale, Meklaren je sa 22 poena iz Singapura preskočio francuski tim, i sada je četvrti u plasmanu konstruktora.


"Ovakav rezultat nam je trebao! Osećam se sjajno, dugo se nisam ovako dobro osećao. Ako se ne varam, poslednji put sam među pet najboljih bio pre godinu dana, u Saudijskoj Arabiji. Rezultat je vredniji zbog činjenice da sam startovao sa 16. mesta. Bila je ovo teška godina za mene, i mnogo mi je drago što mi se konačno sreća malo osmehnula", rekao je Rikardo posle trke.

Dodao je da je najveći "krivac" za dobar rezultat oba Meklarena trenutak kada su otišli u boks pod vozilom bezbednosti. "Koliko god da smo razmišljali o gumama za suvo pre SC, to ne bi bio dobar potez. Kada je vozilo bezbednosti izašlo na stazu zbog Cunodinog incidenta, otišli smo u boks i profitirali smo zbog te odluke. Bio je ovo dobar dan za tim, napuštamo Singapur srećni", zaključio je Rikardo.

17 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page