top of page

Rikardo: Moguće je da pauziram

Daniel Rikardo odlazi iz Meklarena, i ne zna se da li će i gde će nastaviti karijeru. Sam kaže da nije isključeno da pauzira godinu dana.

Photo: McLaren Media Centre

Odlazak iz Meklarena na kraju sezone je sigurna stvar kada je Rikardo u pitanju. Za sada se ne zna da li će Australijanac sledeće sezone voziti za neki tim, niti koji bi to tim mogao biti. Kako sam kaže, nije isključena opcija da sledeće sezone pauzira, i da se 2024. godine vrati u Formulu 1.


"Mogu samo da kažem da nemam ugovor za sledeću sezonu. Moguće je da se to promeni, ali ne razmišljam previše o tome. Naravno da bih voleo da ostanem, ali ne gledam na to kao na "sve ili ništa" situaciju. Svestan sam važnosti 2024. godine i više sam okrenut prema njoj. Ako treba da napravim korak nazad kako bih išao dva koraka napred, u redu, i to je opcija. To naravno može da znači i godinu dana pauze", rekao je Rikardo.


Njemu na ruku ne ide okolnost da nema previše slobodnih mesta u timovima – trenutno slobodnih mesta ima u Alpini, Alfa Romeu, Viliamsu i Hasu. Alpina je zainteresovana za Gaslija, dok će Alfa Romeo će najverovatnije zadržati Džoua. Has razmišlja između Đovinacija i Hulkenberga, a od Monce kao najozbiljniji kandidat da u Viliamsu nasledi Latifija važi Nik De Vris.

18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page