top of page

Rikardo: Nisam zaboravio da vozim

Daniel Rikardo u Meksiku je odvezao odličnu trku i zaslužio titulu "vozača dana". Kako kaže, trebalo je češće da pruža takve partije.

Photo: McLaren Media Centre

Australijanac je u Meksiku sjajnom strategijom i odličnom vožnjom osvojio sedmo mesto. Dugo je ostao na srednje tvrdim gumama, i tek je u 44. krugu otišao u boks po meke gume. Po povratku na stazu Rikardo je bio veoma brz, i do kraja trke uspeo je da stigne do sedmog mesta, i pored kazne od 10 sekundi zbog incidenta sa Cunodom.

"Znam da i dalje mogu da pružim dobre partije. Nisam zaboravio da vozim, problem koji mene muči ove godine je konstantnost. Da sam češće vozio kao danas, verovatno bi se stvari po mene drugačije odvijale. Ali šta je tu je, sada je prekasno za priče "šta bi bilo da je bilo". Jedno i dalje znam, a to je da još uvek uživam u ovom sportu, i želim da se vratim u vrh", rekao je Rikardo posle trke u Meksiku.

On je dao i svoje viđenje incidenta sa Cunodom. "Pogledao sam posle trke nekoliko snimaka, i odgovornost sa moje strane je veća, ali krivica nije samo moja. Nisam blokirao točkove a bio sam na temenu krivine. Nisam hteo da ga tu prestignem, želeo sam da ga oteram malo ka prljavijem delu staze, da bih stekao prednost za sledeću krivinu. Trebalo je da ostavimo više prostora jedan drugom, veoma mi je žao što je došlo do kontakta i Jukijevog odustajanja. Mislim da sam adekvatno kažnjen za to", zaključio je Australijanac.

73 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page