top of page

Rosi: Uspeli smo da se oporavimo

Loran Rosi, šef Alpine, kaže da je ponosan na činjenicu da je tim uspeo da bude konkurentan s obzirom na loš početak sezone.

Photo: Formula 1

Alpina je u sezonu 2022. ušla loše – na predsezonskom testu u Barseloni, Alonso je ostao na stazi zbog kvara hidraulike na bolidu. U prve četiri trke sezone Alonso je dva puta odustao zbog kvarova, a probleme sa hidraulikom imao je i na kvalifikacijama u Australiji. Ipak, do kraja sezone francuski tim je uspeo da se oporavi od lošeg početka sezone, i na kraju je završio na četvrtom mestu u konstruktorskom šampionatu, sa 14 poena prednosti nad Meklarenom. Loran Rosi, šef Alpine, kaže da je tim uradio sjajan posao na razvoju bolida tokom sezone.


"Počeli smo sezonu veoma loše, na testu u Barseloni se nismo proslavili. Znali smo da nas čeka naporan rad, jer bolid je bio potpuno nov, i morali smo da ga razvijamo i unapređujemo tokom sezone. Niko nije mislio da možemo bolje od osmog mesta, a da sve bude još gore po nas, Meklaren je imao dobar i brz bolid. Veoma sam srećan što smo uspeli da ih stignemo i prestignemo, i ponosan sam na ceo tim zbog toga", rekao je Rosi.


Dodao je da četvrto mesto nije značajno samo sa finansijske strane, već radi održanja dobre atmosfere u timu. "Bolje je biti četvrti nego peti, tu nije sporno, ali stvar nije samo u finansijama, već pre svega u održanju momentuma i dobre atmosfere za sledeću godinu. Naš je cilj da svake godine budemo bolji nego prethodne, da bi u jednom trenutku dostigli vodeće timove. Mislim da smo za sada na dobrom putu", zaključio je Rosi.

36 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page