top of page

Rozberg: FIA je u nezgodnoj poziciji

Niko Rozberg, bivši svetski prvak, smatra da je FIA u nezgodnoj poziciji po pitanju kazne za Red Bul zbog prekoračenja budžeta.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Priča o prekoračenju budžeta Red Bula za prošlu godinu još nije završena – postoje informacije da je austrijskom timu ponuđen "sporazum o prihvaćenom kršenju" od strane FIA, i da je u Americi trebalo da bude saopštena kazna za Red Bul. Međutim, smrt Ditriha Matešića, osnivača tima, za sada je zaustavila proceduru, a nastavak se očekuje uoči Velike nagrade Meksika.


Suparnički timovi optužili su Red Bul za „varanje“ i tvrdili da kazna mora biti nešto više od "udarca po džepu", dok sa druge strane Horner optužbe naziva "šokantnim" i insistira na tome da Red Bul nije imao razvojnu ni operativnu korist zbog prekoračenja budžeta. Svoje viđenje situacije dao je i Niko Rozberg, bivši šampion Formule 1:


"Situacija je komplikovana jer niko osim FIA i Red Bula nema detalje o tome na šta je potrošen novac, što je relevantno. Nije svejedno na šta su ga potrošili – da li za ketering ili za razvoj bolida i nadogradnje. FIA je u problemu, neće biti lako da donesu pravednu odluku. Jer, ako kazne Red Bul oduzimanjem poena za prošlu godinu, ili samo Maksa, to će biti loše za sport. Ipak, ako su probijanjem limita dobili prednost u performansama, a kazna ne bude adekvatna, i to je loše za sport. Teško je sa strane suditi, moramo da sačekamo još malo da dobijemo relevantne informacije, a nadam se da će FIA uraditi pravu stvar", rekao je Rozberg.

90 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page