top of page

Šafnauer: Gasli ima šta nama treba

Otmar Šafnauer, šef Alpine, kaže da Gasli ima tri ključne stvari koje su tražili – brzinu, iskustvo i mladost.

Photo: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

Neposredno pre trke za Veliku nagradu Japana iz Alpine je stigla vest da Pjer Gasli prelazi u francuski tim od iduće sezone, i da je potpisan višegodišnji ugovor. Šef Alpine objasnio je zašto se tim odlučio za Gaslija, rekavši da mladi Francuz ima sve osobine koje je tim tražio – brzinu, iskustvo i mladost.


"Svi znaju da smo posle informacije da nas Alonso napušta na kraju sezone počeli da tražimo zamenu. Imali smo postavljene kriterijume šta želimo od vozača – da je prirodno brz, da ima iskustva u Formuli 1 ali da je i pored toga dovoljno mlad. Kada uzmete sve tri stvari zajedno ispostavilo se da nema mnogo onih koji imaju sve naveden, a Pjer ima sve što smo zacrtali", rekao je Šafnauer.


On je dodao da je tim razmišljao da angažuje Rikarda, sa kojim su sarađivali dok se tim zvao Reno: "Razmišljali smo o Danielu i još nekim vozačima, ali kada je postalo jasno da je Pjer dostupan i da ga možemo dovesti, nismo se premišljali. Kao što sam rekao, sve karakteristike koje smo tražili Gasli ima, i tu je za nas bilo rešeno", zaključio je šef Alpine.

24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page