top of page

Sainc: Biću konkurentniji sledeće sezone

Karlos Sainc kaže da je njegov cilj da sledeće godine bude ozbiljniji konkurent pre svega Ferstapenu.

Photo: Formula 1

Godina za Ferari nije mogla bolje da započne - dvostruka pobeda na prvoj trci sezone u Bahreinu. Činilo se tada da ćemo gledati bitku do kraja sezone za titulu šampiona, ali nije bilo tako. Ferari je, osim par bljeskova, podbacio, Red Bul i Ferstapen osvojili su sve što se osvojiti može. Karlos Sainc će ipak pamtiti sezonu 2022 i po dobrom - zabeležio je prvu pol poziciju i prvu pobedu u karijeri ove godine. Španac smatra da će sledeće godine biti konkurentniji i spremniji da se uključi u borbu za titulu:


"Moj prvi cilj za sledeću godinu je da sezonu započnem na nivou na kome sam sada. Imamo novu šansu dogodine, i verujem da će tim napraviti sjajan bolid. Naš prvi zadatak je da izvučemo pouke iz grešaka koje smo ove godine uradili. Sledeće godine će biti teže, jer čini se da će se i Mercedes priključiti borbi za vrh, i svaka greška će se skupo plaćati. Ja sam spreman na borbu, i želim da budem ozbiljniji konkurent, pre svega Maksu", rekao je Sainc.


Na početku godine Sainc nikako nije mogao da bude blizu tempa koji je imao Lekler, ali kako je sezona odlicala, bivao je sve bolji. Prvu pol poziciju i pobedu u karijeri postigao je na Silverstonu, i kako kaže, trebalo mu je vremena da se navikne na bolid. "Trebalo mi je vremena da se naviknem na bolid, da počnem da se osećam dobro i komforno u njemu. Posle toga bilo je lakše, ali mi je žao što nisam do toga stigao ranije, da mogu da se borim sa Maksom ali i sa Šarlom", zaključio je Španac.

129 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page