top of page

Sainc: Ferariju nije lako

Karlos Sainc smatra da, za razliku od drugih timova, Ferari ima "sreću i nesreću" da je uvek pod posebnom pažnjom javnosti.

Photo: Formula 1

Ferari trpi žestoke kritike zbog nekih strateških odluka ove sezone, koje su dovele do toga da su izmakle neke pobede ili bolji rezultati. Sainc smatra da su ljudi skloni tome da greške Ferarija preuveličavaju, dok se dobri potezi ignorišu ili u najboljem slučaju uzimaju zdravo za gotovo. On kaže da je tim pod velikim pritiskom javnosti, i da to nije osetio u drugim timovima.


"Stvarno je teško biti Ferari i biti u Ferariju. Dok sam bio u drugim timovima nije bilo ovako. Naravno, i tamo su se dešavale greške, strateške ili druge, ali niko nije upirao prstom i stalno kritikovao poteze tima. U Ferariju je sve nekako "veće" – veće su pobede, jer pobedili ste za Ferari i u Ferariju, ali zato su i greške mnogo veće, veoma često prenaduvano veće", rekao je Sainc.


On je dodao da je posle bitke lako biti general. "Veoma je lako sada pričati o tome gde je trebalo da budemo hrabriji a gde nešto oprezniji. Svaka situacija mora da se posmatra posebno, i siguran sam da je svaki rezultat, i dobar i loš, mogao da bude drugačiji da su preduzeti drugačiji koraci i donete drugačije odluke. Važno je steknemo sposobnost da prave odluke donosimo u pravo vreme", zaključio je Španac.

30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page