top of page

Sainc: Frustriran sam i razočaran

Karlos Sainc završio je trku u Americi već u prvom krugu, posle kontakta sa Raselom. Kaže da je zbog toga frustriran i razočaran.

Photo: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

Trka u Americi za Karlosa Sainca bila je gotova pre nego što je praktično i započela. Posle lošeg starta i gubitka prvog mesta od Ferstapena usledio je udarac Rasela koji ga je u prvoj krivini okrenuo na stazi i oštetio mu bolid - to je bilo sve što smo u Ostinu videli od osvajača pol pozicije. Uspeo je Sainc da dođe do boksa, i tu je za njega bio kraj trke. Španac nije krio razočaranje i frustraciju posle takvog raspleta događaja:


"Greške se dešavaju svima, ljudi smo i pogrešimo. Problem je što sam ovoga puta ja platio cenu tuđe greške, i to je nekako moja sudbina cele sezone. Ne znam da li bih mogao da se borim sa Maksom za pobedu, nikada neću ni saznati, jer nisam ni imao priliku da uđem u bitku sa njim. Veoma sam frustriran i razočaran, ne znam kako drugačije to da opišem", rekao je Sainc posle odustajanja iz trke.


Dodao je da je previše trka u kojima je do sada odustao u sezoni. "Australija, Imola, Azerbejdžan, Austrija i poslednje pre ovog u Japanu. Previše je trka u kojima nisam završio ni prvi krug. Teško je u takvim uslovima napredovati i saznavati koje su dobre strane bolida, gde možete da pritiskate a gde ne. Frustriran sam jer očigledno imam brzinu, ali prosto nemam dovoljno sreće ove godine, prečesto sam na pogrešnom mestu u pogrešno vreme", zaključio je Sainc.

103 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page