top of page

Sainc: Gadno smo zabrljali

Karlos Sainc je u Holandiji imao trku za zaborav – nedostatak tempa, uz greške tima i kaznu, doveli su do toga da je zauzeo tek osmo mesto.

Photo: Formula 1

Španac od starta trke nije imao tempo da bi mogao da prati vodeću dvojicu, a stvari su za njega išle od lošeg ka gorem: prvo je pitstop trajao skoro 13 sekundi, jer gume nisu bile spremne. Zatim je pretekao Okona pod žutim zastavama ali nije kažnjen, a "šlag na tortu" je bila kazna od 5 sekundi zbog nebezbednog puštanja. Kako je sam rekao, bilo je previše pogrešnih poteza...


"Užasno, grozno! Samo tako mogu da opišem ono što se dešavalo u trci. Najpre konfuzija kod ulaska u boks, pa sam za "dlaku" izbegao kaznu za preticanje pod žutim zastavama, i na kraju 5 sekundi kazne za nebezbedno puštanje. Ne znam da li je moglo gore, zaista smo zabrljali mnogo stvari", rekao je Sainc.


Dodao je da se ne slaže sa kaznom od 5 sekundi. "To nije bilo nebezbedno puštanje. Pravilno sam krenuo iz boksa, ali sam morao da kočim kako ne bih naleteo na Meklarenove mehaničare ispred mene. Ako je to što sam njih izbegavao razlog zašto sam kažnjen, tražiću od FIA dodatno objašnjenje jer stvarno ne razumem poentu svega", zaključio je Španac.

40 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page