top of page

Sainc: Kazna je užasno nepoštena

Karlos Sainc je imao dobru trku u Australiji, ali je na kraju završio van poena, zbog kazne koju je dobio pred kraj trke.

Photo: Formula 1

Karlos Sainc baš nije imao sreće u Australiji – dobar start i dobru stratešku odluku da ode u boks za vreme SC "pokvarila" je prva crvena zastava, ali je Španac uspeo da dobrom vožnjom dođe do četvrtog mesta. Na startu posle druge crvene zastave imao je kontakt sa Alonsom, koji se izvrteo i Sainc je zbog toga kažnjen sa 5 sekundi. To je značilo da je Sainc, bez obzira što je kroz cilj prošao četvrti, pomeren na 12. mesto, zbog malih razmaka između bolida iza vozila bezbednosti. Vidljivo iznerviran, Sainc posle trke nije krio bes i razočaranje u razgovoru sa novinarima:


"Mislim da je to najnepravednija i najnepoštenija kazna koju sam video u životu. Frustriran sam posebno zbog toga što je odluka doneta pre kraja, a da me sudije nisu ni saslušale. Ostao je samo jedan krug iza SC i mislim da je trebalo da me saslušaju, da čuju šta ja imam da kažem, i da onda raspravimo ceo slučaj. Osećam se užasno, i ne mogu da shvatim zašto sam kažnjen", rekao je Sainc posle trke.


"So na ranu" Saincu i Ferariju dodala je odluka sudija da na njemu leži celokupna odgovornost za incident sa Alonsom, pa je pored kazne u trci Sainc zaradio i dva kaznena poena. Vikend u Australiji će Ferari svakako želeti što pre da zaboravi...


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
107 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page