top of page

Sainc: Maks je neverovatno napredovao

Karlos Sainc pohvalno je govorio o Maksu Ferstapenu nakon što je Holalnđanin osvojio drugu šampionsku titulu.

Photo: Formula 1

Sainc i Ferstapen bili su timske kolege u Toro Rosu 2015. godine, i proveli su zajedno nešto malo više od sezone, pre nego što je Ferstapen "prekomandovan" u Red Bul. Maks je od tog doba osvojio 19 pol pozicija i zabeležio 34 pobede, što mu je donelo dve titule šampiona. Sainc je u međuvremenu prešao u Ferari i ostvario svoju prvu pobedu u karijeri. Španac ima samo reči hvale za nekadašnjeg timskog kolegu:


"Mislim da Maks zaslužuje sve pohvale za ovu sezonu, uradio je fantastičan posao. Jasno je svima koliko je bio dobar, pogotovo posle ne baš sjajnog početka sezone. Uspeli su da se oporave od toga, i išli su samo napred. Bili su konstantni i jaki na gotovo svim stazama, a Maks je pokazao neverovatnu fokusiranost – sve čestitke i njemu i Red Bulu, zaslužili su. Mene fascinira koliko je Maks napredovao, i to u svim oblastima, što mu je na kraju i donelo uspeh", rekao je Sainc.


Dodao je da je Ferstapen sjajno koristio sve prednosti koje mu je davao odličan bolid. "Ne može se pobeđivati bez dobrog bolida, i Red Bul je napravio odličan posao. Maks je samo koristio sve prednosti koje mu je bolid omogućavao, i to je radio na izuzetno ubedljiv način. Tome je doprinelo i to što je on lično napredovao, jer ni odličan bolid ne znači mnogo ako ne znate da ga upotrebite na pravi način", zaključio je Španac.

164 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page