top of page

Sainc: Mnogo sam naučio u 2022. godini

Karlos Sainc kaže da je u netom završenoj sezoni naučio mnogo više nego u prethodnih 6 godina od dolaska u F1.

Photo: Formula 1

Karlos Sainc je u Formulu 1 došao 2015. godine u tim Toro Roso. Posle toga bio je u Renou i Meklarenu, da bi 2021. godine prešao u Ferari. U prvoj sezoni u italijanskom timu imao je više poena od Leklera, međutim druga sezona bila je mnogo izazovnija za Španca. Od početka godine mučio se sa bolidom, ali je polako uspeo da savlada F1-75. Zabeležio je i prvu pol poziciju i prvu pobedu u karijeri na Silverstonu. Kako je rekao, u sezoni za nama je mnogo naučio.


"Mnogo sam naučio ove godine. Bila je to veoma izazovna sezona za mene, imao sam problema od početka, sve je nekako išlo kako ne treba i kako nisam želeo. Ipak moram da kažem da sam ponosan na način kako sam se oporavio od lošeg starta, i na činjenicu da uprkos svemu nisam izgubio motivaciju. Bilo je grešaka i odustajanja, ali sam uspeo da ostanem fokusiran i došao sam na nivo na kome znam da mogu da vozim. Sve u svemu, gledam na sezonu pozitivno", rekao je Sainc.

Dodao je da je jedino u prvoj sezoni u F1 naučio više nego u ovoj godini. "Moja prva sezona je bila sezona učenja, kasnije je bilo malo lakše, ali je ova godina bila veoma izazovna. Bio sam na "krivoj nozi" prvih pet ili šest trka, i mnogo sam radio na tome da ispravim stvari u stilu vožnje, da ispravim stvari kod bolida i učinim ga pogodijim sebi. Kada sam to uspeo, znao sam da stvari moraju da idu na bolje, i tako je i bilo", zaključio je Sainc.

26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page