top of page

Sainc: Mogao sam do podijuma

Karlos Sainc se u Monci sa 18. mesta probio do vrha poretka. Kaže da je mogao do podijuma da nije bilo vozila bezbednosti.

Photo: Formula 1

Španac u Ferariju je posle trke u Monci bio malo frustriran, jer je zbog izlaska vozila bezbednosti propustio šansu da se domogne pobedničkog podijuma. Sainc je imao dobre kvalifikacije, ali je uprkos osvojenom trećem mestu zbog kazni krenuo u trku sa 18. pozicije. Imao je sjajan tempo u trci i veoma brzo se probio do vrha.


"Malo sam razočaran, jer podijum je bio tako blizu. U poslednjih par krugova bio sam mnogo brži od Rasela, skidao sam sekundu i po po krugu, i da nije bilo vozila bezbednosti verujem da bih ga do kraja stigao i prestigao. Imao sam sjajan tempo, bolid je bio brz, i šteta je što mi je izmaklo mesto na podijumu", rekao je Sainc.


Dodao je da je veoma zadovoljan napretkom koji je Ferari pokazao u Monci. "Bili smo brzi, i to me raduje. Dobro sam se osećao u bolidu, naročito na mekim gumama. Učinili smo korak napred, i to je odličan znak pred trke koje dolaze", zaključio je Španac.

24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page