top of page

Sainc: Moramo stvoriti pozitivan naboj

Karlos Sainc smatra da Ferari sezonu mora završiti na visokom nivou, kako bi se na pravi način pripremili za sledeću.

Photo: Formula 1

Ferari je u Singapuru bodovno nadmašio i Red Bul i Mercedes, osvajanjem drugog i trećeg mesta. Iako je to odličan rezultat, treba znati da italijanski tim nije pobedio još od Velike nagrade Austrije u julu mesecu. Karlos Sainc smatra da u trkama do kraja sezone Ferari mora da dobrim rezultatima stvori "pozitivan naboj", kao pripremu za sezonu 2023.


"Ova godina za mene je karakteristična po tome što ni jednom nismo uspeli da u više od dve, tri uzastopne trke imamo dobre rezultate. Taman pomislite idemo u dobrom smeru, a onda se desi tehnički problem, loša strateška odluka ili loš pit stop. Moramo se potruditi do kraja ove godine da se u svim preostalim trkama budemo na vrhunskom nivou, da stvorimo niz od četiri ili pet dobrih rezultata i taj momentum, taj pozitivan naboj prenesemo u sledeću sezonu", rekao je Sainc.


Španac je dodao da se nada prekidu niza pobeda Red Bula u sezoni, jer Ferstapen je sa 11 pobeda na svega dve od rekordnih 13 – rezultata koji je postavio Mihael Šumaher 2004. godine a izjednačio Fetel 2013. "Potrebna nam je pobeda do kraja, ne samo da prekinemo njihov niz, već zbog stvaranja pozitivnog naboja koji dobri rezultati donose, a to može biti veoma važno za sledeću sezonu", zaključio je Sainc.


Da podsetimo, pobedom Pereza u Singapuru Red Bul je ostvario sedmi uzastopni trijumf. Da bi u Japanu postao svetski šampion, Ferstapenu je potrebna pobeda uz najbrži krug, bez obzira na rezultate Leklera i Pereza.

18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page