top of page

Sainc: Ne volim da vozim istorijske bolide

Karlos Sainc ima "podeljena osećanja" kada je u pitanju vožnja istorijskih F1 bolida. Ako može da bira, uvek izabere da ne vozi.

Photo: Formula 1

Sebastian Fetel i Šarl Lekler su ove sezone već bili za volanom legendarnih bolida iz istorije Formule 1. Fetel je vozio Vliams FW14B, sa kojim je Najdžel Mensel osvojio tutulu 1992. godine, dok je Lekler vozio i slupao (ne svojom krivicom) šampionski Ferari 312 B3 Nikija Laude. Karlos Sainc gleda da izbegne takve "rizike".


"Imao sam priliku da vozim stare bolide, i tako steknem uvid kakav je nekada bio naš sport. Osećanja su mi podeljena – zašto rizikovati da se desi nešto poput onoga što se desilo Lekleru? Sa druge strane, kada voziti stare bolide ako ne sada? Kad god sam za volanom starog bolida, ta dva suprotstavljena osećanja su mi u glavi", rekao je Sainc.


On je dodao da za njega nema smisla sedati u istorijske F1 bolide ako ih nećete makar na trenutak "poterati" kako valja. "Ja ne znam da sednem u bolid i da krstarim. Ako sam već seo u bolid, onda moram i da vidim šta on može, a tada rizikujete da se desi ono što se desilo Lekleru", zaključio je Španac.


109 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page