top of page

Sainc: Nedostajalo mi je samopouzdanja

Karlos Sainc kaže da je klizava staza u Singapuru uticala da izgubi sigurnost u sebe i bolid, i da brzo "ispadne" iz borbe za pobedu.

Photo: Formula 1

Sainc je odlično startovao trku u Singapuru – odmah je prestigao Hamiltona na trećem mestu, i uz blagi kontakt uspeo da zadrži osvojenu poziciju. Ipak, zaostatak za vodećom dvojicom brzo je bio velik, i ni u jednom trenutku nije izgledalo da Španac može bolje od trećeg mesta, čak ni posle perioda pod vozilom bezbednosti.


"Vozio sam usamljenu trku, jer nisam imao tempo. Na gumama za promenljive uslove bio sam značajno sporiji od Čeka i Šarla, nisam nikako mogao da ih pratim a mučile su me i gume. U par navrata sam blokirao prednje točkove, izgubio sam sigurnost u bolid, što vodi do gubitka tempa. Pred kraj trke sam na pneumaticima za suvo uspeo da povratim samopouzdanje i da budem brz, ali bilo je prekasno da bih mogao nešto da uradim", rekao je Sainc posle trke.


Španac je dodao da mu nije bio problem što je Singapur fizički naporan za vožnju. "Nije to uticalo na rezultat. Fizički uslovi manje dolaze do izražaja kad je vlažno kao što je bilo, stvar je u čistom tempu i samopouzdanju. Meni je falilo oboje i kada sve saberem, treće mesto je dobar rezultat. Trudiću se da mi se takve stvari više ne dešavaju", zaključio je Španac.

24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page