Sainc: Optimista sam pred Zandvort

Karlos Sainc smatra da će Ferari u Holandiji biti mnogo bliži Red Bulu nego u Belgiji, i da bi trebalo da se bore za pobedu.

Photo: Formula 1

Iako je trku u Belgiji završio na trećem mestu Karlos Sainc nije zadovoljan tempom koji je Ferari imao. Smatra da je to posledica specifičnosti staze Spa Frankošamp i da će u Zandvortu stvari biti mnogo povoljnije po njegov tim.


"Spa je primer kako se u Formuli 1 brzo promeni percepcija. Ne tako davno, u Austriji, mi smo bili dosta ispred njih, a u Belgiji su oni bili mnogo bolji od nas. Zaostatak u Belgiji jeste bio veliki, ali nismo bili toliko loši kao što je to izgledalo. Mislim da ćemo se u Holandiji ravnopravno boriti sa njima za pol poziciju i za pobedu", rekao je Sainc.

Dodao je da će u Holandiji, zbog karakteristika staze, kvalifikacije biti veoma važne. "Do sada smo bilo veoma dobri u kvalifikacijama, i to je deo naše snage. Ja sam svakako optimista pred trku i mislim da ćemo biti rame uz rame sa Red Bulom. Da li je moj optimizam opravdan pokazaće vreme", zaključio je Španac.

19 views0 comments

Recent Posts

See All