top of page

Sainc: Optimista sam pred Zandvort

Karlos Sainc smatra da će Ferari u Holandiji biti mnogo bliži Red Bulu nego u Belgiji, i da bi trebalo da se bore za pobedu.

Photo: Formula 1

Iako je trku u Belgiji završio na trećem mestu Karlos Sainc nije zadovoljan tempom koji je Ferari imao. Smatra da je to posledica specifičnosti staze Spa Frankošamp i da će u Zandvortu stvari biti mnogo povoljnije po njegov tim.


"Spa je primer kako se u Formuli 1 brzo promeni percepcija. Ne tako davno, u Austriji, mi smo bili dosta ispred njih, a u Belgiji su oni bili mnogo bolji od nas. Zaostatak u Belgiji jeste bio veliki, ali nismo bili toliko loši kao što je to izgledalo. Mislim da ćemo se u Holandiji ravnopravno boriti sa njima za pol poziciju i za pobedu", rekao je Sainc.

Dodao je da će u Holandiji, zbog karakteristika staze, kvalifikacije biti veoma važne. "Do sada smo bilo veoma dobri u kvalifikacijama, i to je deo naše snage. Ja sam svakako optimista pred trku i mislim da ćemo biti rame uz rame sa Red Bulom. Da li je moj optimizam opravdan pokazaće vreme", zaključio je Španac.

19 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page