top of page

Sainc: Ovo je naša realnost

Karlos Sainc smatra je četvrto mesto na trci u Bahreinu najviše što Ferari trenutno može, i brine ga slab trkački tempo.

Photo: Formula 1

Sainc je u Bahreinu vozio prilično usamljenu trku – startovao je sa četvrtog mesta, i nikako nije mogao da prati tempo ni Red Bula a ni timskog kolege Leklera. Uspeo je da se odvoji od Hamiltona u prvom stintu, a posle odustajanja Leklera imao je mesto na podijumu. Ipak, do kraja trke ga je sustigao Alonso u Aston Martinu, protiv kojeg Sainc nije mogao da se odbrani. Posle trke Sainc je rekao da nije iznenađen time što je lako izgubio borbu sa Alonsom.


"Nisam iznenađen time što me je Alonso prestigao, više sam iznenađen time kako smo uspeli da toliko dugo zadržimo poziciju. Još od predsezonskog testiranja znali smo da Red Bul i Aston Martin mnogo bolje od nas kontrolišu degradaciju guma i da imaju bolji tempo. Četvrto mesto je najviše što smo mogli u trenutnim okolnostima – to je za nas suočavanje sa stvarnošću, to je prosto mesto gde smo sada", rekao je Sainc.


Dodao je da je Leklerovo odustajanje zabrinjavajuće, pošto se opet pouzdanost bolida javlja kao problem, ali da ga mnogo više brine nedostatak trkačkog tempa. "Pouzdanost jeste problem, ali sam mnogo više zabrinut zbog toga koliko su Red Bul i Aston Martin brži od nas. Moramo da "zasučemo rukave" i da mnogo radimo. Ovo je tek prva trka, ima još mnogo mesta i vremena za napredak", zaključio je Španac.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
108 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page