top of page

Sainc: Red Bul je bio nedodirljiv

Karlos Sainc u Belgiji je bio treći. Kako sam kaže, bolje od toga nije mogao jer je Red Bul na Spa Frankošampu bio klasa za sebe.

Photo: Formula 1

Sainc je u Belgiji startovao sa prvog mesta i vodio je sve do trenutka kada je Ferstapen uspeo da se probije do vrha. Kada ga je Ferstapen sustigao, Sainc nije imao nikakve šanse da se odbrani. Kako sam kaže, Red Bul je jednostavno bio prebrz za Ferari.


"Dali smo sve od sebe ali nismo bili dovoljno dobri da im se suprotstavimo. Oni su u Belgiji bili kao sa druge planete. Snažni u kvalifikacijama, možda još snažniji u trci, bolje su koristili gume. Bili su vidno brži od nas na pravcima ali i u pojedinim krivinama. Mi jednostavno nismo bili dovoljno brzi", rekao je Sainc.


Dodao je da nije očekivao toliku razliku. "Bili smo iznenađeni njihovom brzinom, neću da lažem. Razlika u tempu nikada do sada nije bila veća. Nismo to očekivali, i moramo da utvrdimo zašto smo bili toliko spori. Za Moncu moramo bolje da se pripremimo jer i to je staza koja zahteva niži nivo prijanjanja, kao i Spa", rekao je Španac.

31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page