top of page

Sainc: Teško je biti pozitivan

Karlos Sainc smatra da je veoma teško pozitivno posmatrati trku kakvu je Ferari imao u Saudijskoj Arabiji.

Photo: Formula 1

Trka u Saudijskoj Arabiji nije jedna od onih koje će se u Ferariju rado sećati, smatra Karlos Sainc – šesto i sedmo mesto nije ono što Ferari želi, a još ga više zabrinjava nedostatak brzine i tempa. Kako je rekao posle trke, veoma je teško naći pozitivne stvari u svemu što se dešavalo na trkačkom vikendu u Saudijskoj Arabiji.

"Očekivali smo više od trke, moram biti iskren. Gledajući tempo od petka, mislili smo da možemo parirati tempu Aston Martina i Mercedesa, ali u trci nije bilo tako. Teško je naći išta pozitivno u trci u kojoj ste šesti i sedmi, i gde ne možete da parirate tempu vodećih. Ako je nešto bilo pozitivno, to je da nismo imali problema sa pouzdanošću i da smo obojica osvojili poene, ali to je slaba uteha i nije ono što želimo", rekao je Sainc.


Dodao je da je očito da je pred timom mnogo posla, ali da veruje da će u Australiji biti bolje. "Posle Džede je jasno da nismo tamo gde hoćemo da budemo, i da imamo mnogo posla. Moramo da rešimo problem prevelike potrošnje guma, to je jedan od razloga zašto ne možemo da pratimo tempo vodećih. Ostaje nam da radimo na tome, i uveren sam da ćemo vremenom rešiti probleme, nadam se da će već u Australiji biti bolje", zaključio je Sainc.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
76 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page