top of page

Sainc: Za titule moramo biti perfektni

Karlos Sainc pred početak nove sezone kaže da Ferari, ukoliko želi osvajanje titula u nastupajućoj sezoni, mora da bude perfektan.

Photo: Formula 1

Sainc je u sezoni 2022. imao uspona i padova, nije mogao da prati tempo timskog kolege Leklera, ali je uspeo da zabeleži prvu pol poziciju i prvu pobedu u karijeri. Iako je sezonu 2021. završio ispred Leklera u generalnom plasmanu, prošle godine je na kraju zaostajao 62 poena za Monačaninom. Pred početak nove sezone, Sainc kaže da će ključ za dobar rezultat biti konstantnost, i da Ferari mora biti perfektan ako želi da se bori za titule.


"Prošla godina je za mene bila veoma teška i puna izazova. U prvoj trećini sezone sam se mučio sa balansom bolida koji mi iz nekog razloga nije odgovarao, i morao sam da se borim sa njim. Kada sam uspeo da se prilagodim bolidu, stvari su išle na bolje, ali sam na žalost imao dosta odustajanja zbog problema sa pouzdanošću. Bez obzira na sve, mnogo sam naučio iz prošle sezone i napredovao sam. Ove godine se nadam da ću ponoviti formu iz 2021. godine kada sam bio konstantno dobar", rekao je Sainc.


Dodao je da Ferari, ukoliko želi da osvoji titule, mora da bude perfektan ove godine. "Ako želimo borbu za titule u obe konkurencije sa Red Bulom, moramo biti perfektni. Prošle godine to nije bio slučaj, bez obzira što smo imali brz bolid. Posebno moram da se popravim u prvom delu sezone, i to je negde moj prvi cilj. Ukoliko uspemo da složimo sve na pravi način, da se približimo perfekciji koliko je god moguće, onda bi mogli da budemo ozbiljan takmac za šampionske titule", zaključio je Sainc.

46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page