top of page

Sainc: Zadovoljan sam podijumom

Karlos Sainc kaže da je imao dobru trku u Brazilu, i žali što je zbog promene motora morao da krene sa sedme pozicije.

Photo: Formula 1

Ferari je mogao i bolje da prođe u Brazilu, ali kada se sve sabere, treće mesto za Sainca i četvrto za Leklera nije loš rezultat. To dobija na značaju kada se zna da je Mercedes, rival u borbi za drugo mesto u konstruktorskom šampionatu, ostvario dvostruku pobedu. Karlos Sainc je posle trke rekao da je zadovoljan podijumom, i da bi verovatno mogao da se bori i za pobedu da nije zbog promene motora morao da krene sa sedme pozicije:


"Bila je ovo dobra trka, posebno kada se uzme u obzir da sam prvi put u boks išao rano, da mi je kočnica bila u plamenu i da sam imao čak tri stajanja, što je bila slabija strategija za danas. Gurao sam do krajnjih granica, a najvažnije je da nisam pravio greške i mislim da sam sasvim zasluženo zauzeo treće mesto. Sve u svemu, ja sam zadovoljan Brazilom, iako verujem da bi bilo i bolje da nisam bio kažnjen", rekao je Sainc.


Španac nije komentarisao poruke koje je Lekler slao timu u želji da zamene mesta, kako bi stekao prednost u borbi sa Perezom za drugo mesto u šampionatu. "Iskreno, nisam znao šta se događa, za vreme trke ja nisam čuo poruke, tek sam posle saznao šta se dešavalo, pa tako i nemam šta da kažem tim povodom", zaključio je Sainc.

118 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page