top of page

Sainc: Zaslužio sam pol poziciju

Karlos Sainc kaže da je pol pozicija u Americi potpuno zaslužena, i da je oduševljen rezultatom kvalifikacija.

Photo: Formula 1

Sainc je u Americi osvojio drugu pol poziciju u karijeri – do sada mu je nekoliko puta izmicala za deliće sekunde, ali u Ostinu nije. Startovao je Sainc sa prvog mesta na gridu i u Belgiji, ali tada je nasledio prvo mesto posle Ferstapenove kazne. Poslednji put kada je na bio najbolji na kvalifikacijama, kao sada u Ostinu, Sainc je ostvario prvu pobedu u karijeri, na Silverstonu.


"Bilo je veoma zabavno. Vetar je bio nezgodan na pojedinim delovima staze, ali odvezao sam dobar krug, bez grešaka. Već sam par puta gubio pol poziciju zbog hiljaditinki sekunde, ovoga puta sam je na sličan način osvojio. Mislim da sam zasluženo pobedio na kvalifikacijama, ali to je samo deo posla, ostalo je da u trci pokušam da pol poziciju pretvorim u pobedu", rekao je Sainc.

Dodao je da će trka biti veoma teška i da je Red Bul i dalje favorit za pobedu. "Imamo više pol pozicija od njih ove sezone, ali oni su jači na trkama, imaju više pobeda, tako da prvo startno mesto nama nije garancija za pobedu. To svakako ne znači da ću se predati bez borbe - daću sve od sebe da ostvarim pobedu, a za to će mi biti potrebno i malo sreće", zaključio je Španac.

22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page