top of page

Sajdl: Vidim samo pozitivne stvari

Andreas Sajdl, sada već bivši šef Meklarena, kaže da je sezona 2022. za britanski tim u globalu bila pozitivna.

Photo: Formula 1

Meklaren je sezonu završio na petom mestu u konstruktorskom šampionatu, sa 14 poena zaostatka za Alpinom. Borba se vodila do poslednje trke, ali je na kraju iz nje kao pobednik izašao francuski tim. Andreas Sajdl je do pre nekoliko dana bio šef Meklarena, a sada je novi izvršni direktor Zaubera – po njegovim rečima, kada se osvrne unazad na svoju poslednju sezonu u Meklarenu, vidi samo pozitivne stvari.


"Kada pogledam unazad, ne mogu da zaboravim težak start sezone, a takođe smo zaostajali i po pitanju prerformansi, nismo se najbolje snašli na početku nove F1 ere. Ipak, bilo je dosta pozitivnih stvari. Kao tim smo dobro reagovali na početne teškoće, razvijali bolid i napredovali, i do kraja došli u poziciju da se borimo za četvrto mesto. Sve su to bile dobre stvari, generalno sezonu gledam pozitivno", rekao je Sajdl.


Dodao je da napredak nije samo razvoj bolida, već da je tim napredovao i po pitanju organizacije i drugih stvari koje su važne u Formuli 1. "Nije sve samo razvoj bolida. Kada pogledate kako smo organizaciono i operativno delovali, tu ima mnogo stvari koje su bile sjajne. Recimo to što je samo Red Bul bio malo bolji od nas po vremenu potrebnom za pit stop je sjajan pokazatelj da smo napredovali kao organizacija, kao tim. Veoma sam zadovoljan zbog toga", zaključio je Sajdl u priči o svom sada već bivšem timu.38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page