top of page

Sardžent treći put u Viliamsu na treningu

Logan Sardžent će po treći put ove sezone voziti za Viliams na treningu – namera je da mladi vozač sakupi što više poena za superlicencu.

Photo: Formula 1

Sardžentu se "smeši" mesto u Viliamsu za sledeću sezonu, ali pod jednim uslovom – mora da ima dovoljno poena za superlicencu, neophodnu za trkanje u F1. Da bi to ostvario, on je već vozio za Viliams u Ostinu i Meksiku, a isto će učiniti i u Brazilu. Sardžent na Interlagosu neće voziti na prvom već na drugom treningu, umesto Albona, zbog specifičnosti trkačkog vikenda u Brazilu koji sadrži i sprint trku.


"Radujem se što ću biti za volanom FW44 u Brazilu. Želim da nastavim sakupljati znanje ali želim i da pokažem šta sam do sada naučio vozeći u Ostinu i Meksiku. Nema svako priliku da vozi na stazi kao što je Interlagos, i veoma sam zahvalan Viliamsu što mi je omogućio da još jednom budem u bolidu", rekao je Sardžent.


Da podsetimo, plan Viliamsa je da Sardžent vozi i na treningu u Abu Dabiju, sve u cilju sakupljanja dovoljno poena za superlicencu, bez koje vozač ne može da se takmiči u Formuli 1.

112 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page