top of page

Sardžent: Umem da podnesem pritisak

Logan Sardžent, novajlija u timu Viliamsa, kaže da će umeti da podnese pritisak koji donosi Fromula 1.

Photo: Formula 1

Logan Sardžent će ove sezone biti debitant u Formuli 1 u timu Viliams, i prvi stalni američki vozač u F1 još od Skota Spida 2007. godine. Formula 1 je u međuvremenu stekla veliku popularnost na američkom tlu, čemu svedoči i to što ćemo ove godine imati čak tri trke u SAD – Ostin, Majami i Las Vegas. Sardžent kaže da je svestan da velika popularnost Formule 1 u Americi nosi sa sobom pritisak, ali da će umeti da se izbori sa njim na pravi način.


"Biti deo Formule 1 u godini u kojoj se u Americi održavaju tri trke je velika šansa za mene, kao i privilegija. Sport je veoma popularan u SAD u poslednjih nekoliko godina i ima trend rasta. Ljudi su veoma zainteresovani, vidim to između ostalog i po količini pitanja koja dobijam o Formuli 1. Imati šansu da tri puta vozite pred svojim fanovima svakako donosi dodatni pritisak, ali verujem da će pritisak postojati i na preostalih 20 trka. Mislim da ću umeti da se izborim sa time, bez obzira na to što sam ruki", rekao je Sardžent.


Dodao je da ga ne brine to što je Viliams prošlu sezonu završio na začelju poretka. "Bez obzira na to gde se tim i bolid nalaze, i gde su završili prošlu sezonu, ja znam šta je moj posao – da uvek izvučem maksimum iz bolida i iz sebe. Iako na rečima to zvuči jednostavno, praksa je nešto drugo, ali ja ću svakako dati sve od sebe da iz vikenda u vikend radim upravo to, izvlačim maksimum", zaključio je Sardžent.

21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page