top of page

Šest sprint trka od 2023. godine

FIA je zvanično saopštila da ćemo od naredne godine imati šest sprint trka u sezoni.

Photo: Formula 1

Sprint trke uvedene su u Formulu 1 2021. godine, i izazvale su kontroverzne reakcije – mnogima se dopada još jedna, skraćena trka subotom, dok su drugi izrazito protiv toga. FIA i Formula 1 su čini se zadovoljni sprint trkama, i doneta je odluka o povećanju broja trka sa tri na šest. Za sada nije saopšteno na kojih ćemo šest trka sledeće sezone gledati sprint.


"Zadovoljan sam zbog odluke da ćemo od sledeće sezone imati šest sprint vikenda u šampionatu. Mislim da to potvrđuje uspeh formata, prezentovanog 2021. godine. Povratne informacije koje dobijamo do navijača, timova, promotera i partnera su pozitivne. Sprint trke su Formuli 1 dale novu dimenziju i dodatnu vrednost, i mi želimo da to očuvamo", rekao je Stefano Domenikali, izvršni direktor F1.


Mohamed Ben Sulajem, predsednik FIA, takođe je pohvalio povećanje broja sprint trka. "Sprint sesije donele su novu dinamiku trkačkim vikendima. Prema mojim saznanjima bile su popularne u poslednje dve godine. Uveren sam da je ovo dobra i pozitivna odluka, i zadovoljan sam što je Svetski Savet motor sporta potvrdio odluku", rekao je predsednik FIA.

24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page