top of page

Štajner: Bićemo bolji ove godine

Ginter Štajner kaže da će Has u sezoni 2023. imati bolid bolji od prošlogodišnjeg pošto je tehnički deo tima iskusniji.

Photo: Formula 1

Has je prošlu godinu završio na osmom mestu sa osvojenih 37 poena. Američki tim je 2021. godine veoma rano odustao od razvoja bolida, kako bi se što bolje pripremio za 2022. godinu i nova tehnička pravila. U tome su dobrim delom uspeli, pošto su prošle godine često bili u borbi za poene, a zabeležili su i jednu pol poziciju. Šef tima Štajner kaže da će ove godine Has imati bolji bolid od prošlogodišnjeg, jer je tehnički deo tima sada znatno iskusniji.


"Ljudi u našem tehničkom sektoru nisu dugo zajedno, i kada su krenuli da rade na bolidu za 2022. godinu, nedostajalo im je uigranosti i iskustva. Međutim sada kada su već napravili jedan bolid, koji uopšte nije bio loš, stekli su iskustvo. Već godinu dana su zajedno, uigrali su se i zato mislim da će sledeći bolid biti bolji. Kao tim smo dosta već postigli, osmo mesto je dobar rezultat. Naravno da mislim da je moglo i bolje od toga, ali smatram da je to dobra polazna osnova za budućnost. Mi smo tim koji ima perspektivu, i u budućnosti možemo samo biti bolji", rekao je Štajner.


Da podsetimo, Has u novu sezonu ulazi sa novim glavnim sponzorom, i sa do pola promenjenom postavom – Kevin Magnusen je ostao u timu, a Niko Hulkenberg je došao umesto Mika Šumahera.

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page