top of page

Štajner: Optimista sam za sledeću godinu

Ginter Štajner kaže da je optimista što se tiče šansi Hasa za 2023. godinu, i otkriva da bi Ferarijev motor mogao biti "bomba".

Photo: Formula 1

Ginter Štajner, šef Hasa, zadovoljan je performansama bolida VF-22 u 2022. godini - osvojeno je osmo mesto u konkurenciji konstruktora, što je najbolji plasman još od 2018. godine. Tim je dobio novog glavnog sponzora, kompaniju ManiGram, što će biti od velikog finansijskog značaja. Has će od Ferarija i dalje nabavljati motore, a prema Štajnerovim rečima, motor za sledeću godinu bi trebalo da bude "bomba". Štajner je veliki optimista za sledeću godinu:


"Sreo sam se nedavno sa Binotom, i on mi je rekao da će Ferarijev motor za sledeću sezonu biti fantastičan. Ako se tako ispostavi, to će biti dobre vesti i za nas, jer ćemo onda i mi biti konkurentniji. Imali smo dve teške godine, ali ova godina je bila dobra, iako uvek može bolje. Sledeće godine želimo napredak – cilj je makar pozicija više na tebeli, da se konstantno borimo za poene, i možda pobedničko postolje. Optimista sam, bolid će svakako biti korak napred u poređenju sa ovogodišnjim. Nadam se da ćemo ponovo pobediti Alfa Tauri", rekao je Štajner.

54 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page