top of page

Stela: Konsolidacija je prvi zadatak

Andrea Stela, novi šef Meklarena, kaže da je njegov prvi zadatak na novoj funkciji konsolidacija tima.

Photo: Formula 1

U "vrtešci" smene šefova timova pre par dana, novu funkciju dobio je i Andrea Stela – on je posle odlaska Andreasa Sajdla iz Meklarena, promovisan na mesto šefa tima.

Italijan je u F1 od 2000. godine, kada je počeo da radi u Ferariju na mestu trkačkog i inžinjera za performanse. Zajedno sa Alonsom 2015. godine prelazi u Meklaren, radi na mestu šefa trkačkih operacija, trkačkog direktora i od skora je na mestu šefa tima. Po preuzimanju funkcije, rekao je da je prvi zadatak konsolidacija tima.


"Imamo jasne ciljeve, prvi je konsolidacija tima. Moramo iskoristiti mogućnosti koje nam se pružaju da brže napredujemo. Dugo sam u F1 i mislim da znanje i iskustvo koje imam u inženjerskom i trkačkom smislu mogu da upotrebim da napredujemo. Želimo da napravimo brz bolid, koji će biti efikasan i dobar na stazi, koji će našim vozačima dati šansu da se ravnopravno trkaju sa najboljima. Verujem da ću imati svu moguću pomoć od Zaka Brauna, našeg izvršnog direktora, da bi u sledećoj godini naši rezultati bili što bolji", rekao je Stela posle preuzimanja funkcije.

61 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page