top of page

Stela: Piastri lepo napreduje

Andrea Stela, šef Meklarena, kaže da novajlija u timu Oskar Piastri lepo napreduje na početku prve F1 sezone.

Photo: Formula 1

Oskar Piastri je debitant u F1, i njegova prva sezona nije počela dobro – u Bahreinu je ispao u prvoj rundi kvalifikacija, a kvar elektronike doveo je do odustajanja iz trke. Međutim, u Džedi je mladi Australijanac ušao u Q3 i nadmašio timskog kolegu Norisa. Iako je ostao bez poena u trci, Piastri je ponovo bio bolji od Norisa (15. naspram 17. mesta). Andrea Stela, šef Meklarena, zadovoljan je napretkom Piastrija.


"Oskar sasvim lepo napreduje. Nisu to veliki koraci, ali je u pitanju stalan napredak do sesije do sesije. U Džedi je već u FP1 bio bolji nego u Bahreinu, u drugom treningu je još bio malo bolji, da bi u FP3 bio na nivou Norisa. Bio je odličan u kvalifikacijama, prošao je u Q3 a i u trci je bio dobar. Vidi se da konstantno napreduje, i što se mene tiče, zadovoljan sam time", rekao je Stela.


Dodao je da će trka u Australiji, na domaćem terenu, biti test za Piastrija, jer pred domaćim navijačima uvek postoji dodatni pritisak. "On je inače miran i smiren tip, i ne verujem da će ga vožnja pred svojim navijačima poremetiti. Pritisak će postojati, to je sigurno, ali Oskar može da se izbori sa time i da nastavi da napreduje", zaključio je Meklarenov šef.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!

25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page