top of page

Tata Jos : Maks je najviše naučio od Rikarda

Otac dvostrukog svetskog šampiona kaže da je njegov sin najviše naučio od Rikarda dok su bili timske kolege.

Photo: Lars Baron / Getty Images / Red Bull Content Pool

Maks Ferstapen i Daniel Rikardo bili su timske kolege u Red Bulu u periodu od 2016. do 2018. godine. Rikardo je bio u Red Bulu kada je Maks "prekomandovan" u tim iz Toro Rosa. Iako je prošlo dosta vremena od kada je Australijanac napustio Red Bul, on je još uvek vozač sa kojim je Maks proveo najviše vremena deleći garažu. Po rečima Josa Ferstapena, Maks je najviše i naučio upravo od Rikarda.


"Mislim da je najviše naučio od Rikarda. Njih su dvojica bili dobar par – Maks je bio mlad, a Daniel iskusan i dobar. Verujem da je dobar deo Danielovih problema kasnije potekao od toga što mu bolid ne odgovara kao što mu je odgovarao Red Bul. Dok je bio sa Maksom, bio je veoma dobar, ali ne samo zbog bolida. Maks se kao mlad vozač brzo adaptirao, a imao je i Daniela da mu ukaže šta treba a šta ne treba da radi. To je za Maksa bilo dragoceno iskustvo", rekao je Jos Ferstapen.

Da podsetimo, Rikardo je od trenutka kada je napustio Red Bul zabeležio samo jednu pobedu, dok je Maks Ferstapen u istom periodu pobedio na 24 trke.

76 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page