top of page

Tost: Znao sam da će Fetel biti šampion

Franc Tost, šef Alfa Taurija, dao je svoje mišljenje o Fetelu povodom najavljenog povlačenja četvorostrukog šampiona na kraju sezone.

Photo: Dan Mullan / Getty Images / Red Bull Content Pool

Tost je bio šef tima Toro Roso (današnji Alfa Tauri) daleke 2007. godine kada se Fetel priključio timu. Fetel je prvu, senzacionalnu pobedu u karijeri, ostvario godinu dana kasnije, u Monci.


"I pre prve pobede, bilo jasno da će jednog dana biti svetski šampion. Postavljao je prava pitanja, i bio je potpuno, apsolutno posvećen Formuli 1. Doneo je "svežu krv" u tim i bio je veoma zahtevan, hteo je da zna stvari do najsitinijih detalja. Na početku smo imali problema sa bolidom, ali to nije uticalo na njegovo uvek dobro raspoloženje", rekao je Tost prisećajući se saradnje sa Fetelom.


On se osvrnuo i na pobedu u Monci 2008. godine. "Bila je to prva pobeda i za njega i za Toro Roso, i bili smo oduševljeni! Jasno je bilo da je Seb budući šampion, što je on potvrdio sa četiri titule. Za titule je potreban i pravi bolid, a on je imao sreće da je Red Bul imao bolid za njega. Ipak, ostaje zapisano da je prvu pobedu u karijeri ostvario za Toro Roso", zaključio je Tost.

53 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page