top of page

Turini: Lekler pregovara sa Mercedesom

Leo Turini, italijanski novinar i poznavalac prilika u Ferariju, kaže da je javna tajna da Šarl Lekler pregovara sa Mercedesom.

Photo: Formula 1

Luis Hamilton ima ugovor sa Mercedesom do kraja ove godine, i do danas još nije potpisan novi ugovor. Pregovori o tome se vode već neko vreme i premda obe strane ističu da neće biti problema oko nastavka saradnje, za sada nema novog ugovora za sedmostrukog šampiona. Mediji se odavno bave budućim angažmanom Hamiltona, a poslednja glasina kaže da Lekler pregovara sa Mercedesom. Informaciju je izneo Leo Turini, italijanski novinar i dobar poznavalac prilika u Ferariju.


"Javna je tajna da Lekler pregovara sa Mercedesom i to svi znaju, pre svega u garaži u Maranelu. Lekler je do sada u karijeri pokazao klasu, a on prvi je svestan da vreme prolazi. Ako Luis odluči da se penzioniše, Mercedesu će ostati veoma snažan Rasel, i moguće je da ne žele da novi vozač bude neko poput Botasa, već neko poput Leklera. Sve zavisi od Hamiltona, i toga šta će on uraditi ako shvati da sa Mercedesom neće više pobeđivati", rekao je Turini u svojoj kolumni.


Dodao je da opcija da Hamilton pređe u Ferari "ne pije vodu" jer on jedino želi bolid sa kojim može da osvoji osmu titulu, a Ferari (barem trenutno) to ne može da mu pruži. "Pitanje je šta bi moglo da ubedi Luisa da dođe u tim koji titulu nije video 20 godina. Novac ne vidim kao razlog, on je već prebogat. Ne verujem ni da to može biti emotivni izazov, jer šampioni idu tamo gde mogu da pobeđuju. Sa Ferarijem kakav je danas ni Ferstapen ne bi imao šanse", zaključio je Turini.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
447 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page