top of page

Vaser: Koncept bolida je dobar

Frederik Vaser, novi šef Ferarija, tvrdi da problem tima u Bahreinu nije do koncepta bolida, već do podešavanja.

Photo: Formula 1

Iako se u Bahreinu očekivala borba Ferarija i Red Bula, do nje nije došlo – italijanski tim nije mogao da parira Red Bulu, osim delimično u kvalifikacijama, ali to je slaba uteha za "propetog konjića". Za razliku od Mercedesa, gde već neko vreme ozbiljno razmišljaju o promeni koncepta bolida, iz Ferarija tvrde da je koncept bolida SF-23 dobar, i da je loš rezultat na prvoj trci sezone posledica podešavanja bolida, a ne promašene koncepcije. Iza te tvrdnje čvrsto stoji šef tima Vaser.


"Potuno sam uveren da je koncept našeg bolida ispravan, i da možemo da se borimo sa Red Bulom. Nikada nisam video bolid koji je konkurentan u kvalifikacijama a da ne može isti takav biti u trci. Naš problem u Bahreinu bila su podešavanja bolida i još neke stvari u vezi sa tim, a ne koncept. Ne razmišljamo o tome da menjamo smer razvoja bolida", rekao je Vaser.


Dodao je da ništa još nije izgubljeno, sezona je tek počela, i da će Ferari u narednim trkama biti ozbiljan protivnik i Red Bulu, ali i Aston Martinu. "Pozitvno je što imamo tempo u kvalifikacijama, a brine nas pouzdanost. Nikada nije dobro sezonu započeti sa odustajanjem zbog kvara, i to moramo da rešimo što pre. Rekao sam još pre testa da šampionat neće biti rešen na prvoj trci. Naravno da smo želeli bolji rezultat na startu sezone, ali pred nama je dugačak put, ja sam uveren da će stvari po nas biti znatno bolje u nastavku", zaključio je Ferarijev šef.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
160 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page