top of page

Vaser: Nije sve tako crno

Frederik Vaser, šef Ferarija, smatra da uprkos lošem startu sezone, ima dovoljno vremena da se stvari promene.

Ferari je veoma loše počeo sezonu 2023 – odustajanje Leklera u Bahreinu zbog kvara, promene motora za obojicu vozača za drugu trku, kazna Leklera zbog prekoračenja dozvoljenog broja komponenti, i tek šesto i sedmo mesto u Saudijskoj Arabiji. Šef tima Frederik Vaser smatra da i pored nabrojanog, situacija nije toliko loša, i da ima dovoljno vremena da se tim konsoliduje i napreduje.


"Imali smo problema u prve dve trke, ali moramo kao tim da radimo na popravljanju situacije, i moramo biti mirni i fokusirani – nije sve tako crno kao što izgleda. Već u Džedi smo bili malo bolji od Bahreina, iako nismo uspeli da se približimo Red Bulu. Moramo rešiti problem koji imamo sa gumama, i ja sam siguran da će rezultati biti mnogo bolji posle toga. Ima još mnogo vremena da se stvari poprave, sezona je tek počela", rekao je Vaser.


Dodao je da je moguće sustići Red Bul, ma koliko trenutno izgledalo da je njihova prednost nedostižna. "Moguće je dostići ih, naporno ćemo raditi na tome. Ne treba da razmišljamo o prednosti koju imaju i o tome da li je moguće dostići je. Moramo da ostanemo fokusirani na sebe, znamo svoje slabosti i cilj je da ih otklonimo. Kada to uradimo, kada napravimo ozbiljan napredak, onda ćemo videti rezultate. Ako mislite samo o tome šta može biti rezultat unapređenja bolida, vi ste izgubljeni", zaključio je šef Ferarija.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
45 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page